STRUKOVNA EDUKACIJA UGOSTITELJSKIH DJELATNOSTI U ORGANIZACIJI SINDIKATA TURIZMA I USLUGA HRVATSKE

STRUKOVNA EDUKACIJA UGOSTITELJSKIH DJELATNOSTI U ORGANIZACIJI SINDIKATA TURIZMA I USLUGA HRVATSKE

Na inicijativu Sindikata turizma i usluga Hrvatske, a u suradnji s Udrugom Gastro Poreč, u Hotelu Laguna Parentium 9. travnja održana je strukovna edukacija barmena Plave lagune d.d. Poreč.

Radionicu je vodio barmen Mirko Marić, zaljubljenik u svoju struku, veliki entuzijast i osvajač srebrne medalje na natjecanju barmena na Strukovnim susretima STUH-a. Mirko Marić ujedno je i predsjednik Udruge GASTRO Poreč. Učesnici su proveli nekoliko sati u vrlo ugodnom i veselom  ozračju te kroz teoretski i praktični rad učili kako se prave kokteli koji su se na kraju i degustirali. Svaki je učesnik dobio Priznanje za uspješno sudjelovanje u strukovnoj edukaciji barmena i savladavanju  1. stupnja: osnove o barskoj opremi, te najnoviji trendovi i metode u pripremanju, dekoraciji  i posluživanju najpopularnijih domaćih koktela.
STUH  svake godine organizira strukovna natjecanja turističko-ugostiteljskih radnika: recepcionara, konobara, kuhara, barmena i sobarica, s ciljem promocije i promicanja struke. Kao jedini sindikat koji djeluje u Hrvatskoj i koji organizira radnike ovih struka, zajedno s Udrugom Gastro Poreč napravio je Program poticanja  edukacije i stručnog usavršavanja kadrova ugostiteljske struke u turističkim tvrtkama Poreštine kako bi se povećao interes za ugostiteljstvom, naročito među mladima, te kako bi se podigla kvlaiteta ugostiteljskih kadrova.
Nakon edukacije za barmene, uslijedit će radionice za bariste (danas, 10. travnja u 15,00 sati u Hotelu Parentium) i dekoratere (u petak, 12. travnja). Pozivaju se svi zainteresirani radnici da se priključe najavljenim radionicama.

Podijeli na Facebooku