14.04.2023

"Tura kultura" - Motel Plitvice

Projektom “Tura kultura” građanima se želi ribližiti rad različitih gradskih institucija i tvrtki koje se bave različitim kulturnim, obrazovnim, medijskim i sličnim sadržajima. Ti su obilasci za građane besplatni i kroz njih im je omogućueni viđenje nepoznate strane tih institucija i poduzeća i njihovih djelatnosti. Nepoznati depoi, uredski prostori, pogoni, dvorane, ljudi koji rade u tim objektima, nusprostorije i laboratoriji … životne priče koje stoje iza tih zidova. Sve ono što je inače nedostupno i skriveno. S tim pogledom iznutra ljudima/posjetiocima, a i ljudima koji rade u njima, omogućeno je da se međusobno upoznaju, senzibiliziraju za probleme pojedine struke, bolje se razumiju, pa i poistovjete u nekim situacijama.
U okviru akcije „Tura kultura“ projekta Mapiranje Trešnjevke jučer, 13.04.2023., građani su posjetili motel Plitvice na Zagrebačkoj obilaznici. Zagrebačka obilaznica je svojim najvećim dijelom sagrađena između 1977. i 1979., a motel Plitvice, sagrađen u isto vrijeme, je glavni ugostiteljsko-turistički kompleks na ključnom križanju auto cesta koje od Zagreba vode u svim smjerovima. Iako se nalazi na prvorazrednoj lokaciji, a njegova ponuda je tokom više od 40 godina postojanja uključivala motel, auto kamp, restoran i dva caffe bara povezana pamtljivim mostom preko auto puta dugovi su opteretili tvrtku koja se nalazi u 100-postotnom vlasništvu Nacionalnog parka Plitvice i očekuje se skori odlazak u stečaj i rušenje objekata. Stoga, ovo je to bila jedinstvena prilika za posjet tom lokalitetu koji odiše atmosferom 70-ih, a koji će uskoro nestati.
U motelu Plitvice djeluje Sindikalna podružnica STUH-a, a sindikalna povjerenica Mirjana Meštrović poslala nam je ovu krasnu jučerašnju fotografiju!

Kolektivni ugovori

  • Odluka o proširenju primjene Dodatka I o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora ugostiteljstvaPreuzmi
  • Dodatak I o izmjenama i dopunama KOLEKTIVNOG UGOVORA UGOSTITELJSTVA sklopljenog dana 11. travnja 2022. godinePreuzmi
  • Tumačenje čl. 30. st. 1. Komisije za tumačenje KUU, a vezano za povećanje minimalne plaće od 1. 1.2023.Preuzmi
  • Odluka o proširenoj primjeni KUU, svibanj 2022.Preuzmi

Anketa

Možete li sa svojom plaćom pokriti porast životnih troškova?
Pogledajte ostale ankete