16.04.2021

Priopćenje za javnost: Omogućiti slobodan dan radnicima u ugostiteljstvu i turizmu koji se cijepe protiv COVID-19

Sindikat turizma i usluga Hrvatske uputio je 16. travnja dopis Hrvatskoj udruzi poslodavaca – Udruzi za ugostiteljstvo i turizam kojime apeliraju na poslodavce u turističkom i ugostiteljskom sektoru da radnicima koji se odluče cijepiti protiv COVID-19 daju slobodan dan.

Dopis prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

s obzirom da su radnici u turizmu i ugostiteljstvu odlukom Vlade RH uvršteni u prioritetnu skupinu građana kada je riječ o cijepljenju protiv COVID-19 i da se njihovo cijepljenje očekuje uskoro, a uzevši u obzir da će mnogima od njih biti određen termin za cijepljenje u vrijeme njihove smjene na radnom mjestu, apeliramo na poslodavce u ugostiteljstvu i turizmu čiji će se radnici cijepiti da tim radnicima omoguće plaćeni slobodan dan kako ne bi morali uzimati dan godišnjeg odmora zbog nečega što, u konačnici, spašava ono što se još od sezone spasiti može, a time i poslovanje tvrtke u kojoj rade.

U nadi da ćete shvatiti nužnost takve mjere i pokazati solidarnost koja nam je danas potrebna više nego ikada, srdačno vas pozdravljam.

 

Eduard Andrić

predsjednik Sindikata turizma i usluga Hrvatske

 

Kolektivni ugovori

  • Aneks KUU 8.3.2021.Preuzmi
  • Sporazum sindikati i HUP, 8.6.2020.Preuzmi
  • Kolektivni ugovor ugostiteljstva, 20.12.2019., NN 5/20Preuzmi
  • Odluka o proširenju primjene Dodatka I o izmjenama i dopunama KUUPreuzmi

Anketa

Je li vam otkazan ugovor o radu (ili nije produžen) kao posljedica pandemije COVID-19?
Pogledajte ostale ankete