13.04.2023

Priopćenje za javnost: Liburnia Riviera Hoteli povećavaju plaće do 19 posto

Potpisan je novi kolektivni ugovor između Liburnia Riviera Hotela i sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije i Sindikata turizma i usluga Hrvatske, kojim se poboljšavaju materijalna prava zaposlenika u 18 hotela, vila i kampu u destinacijama Opatija, Ičići, Lovran, Medveja i Mošćenička Draga

Opatija, 12. travnja 2023. - Vodeća turistička kompanija na Kvarneru, Liburnia Riviera Hoteli iz Opatije, svojim zaposlenicima ove godine podiže plaće do 19 posto. To je ishod pregovora o novom kolektivnom ugovoru koji je Uprava Liburnia Riviera Hotela vodila sa Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije te Sindikatom turizma i usluga Hrvatske, a koji su zaključeni u srijedu 12. travnja.

Prema potpisanom novom kolektivnom ugovoru, Liburnia Riviera Hoteli se obvezuju nastaviti s programom poboljšanja radnih uvjeta svojih zaposlenika. Nakon što su im redovita primanja prošle godine rasla 12 posto, u ovoj godini povećanje iznosi do 19 posto, s time da će za deficitarna radna mjesta plaće rasti i više od tog iznosa. Dijelu zaposlenika koji su dosad radili na određeno, radni status se mijenja i dobivaju ugovor na neodređeno vrijeme, čime im je zajamčena sigurnost radnog mjesta.

“Nastavljamo s prđogramom poboljšavanja uvjeta i radnog okruženja za zaposlenike kroz investiranje u programe edukacija, povećanje broja ugovora na neodređeno, prilagođavanje organizacije promjenama u turizmu i aktivnim povećanjem benefita. Današnjim potpisivanjem novog kolektivnog ugovora osigurali smo bolja primanja našim kolegicama i kolegama. Zahvaljujemo predstavnicima sindikata na konstruktivnim pregovorima koji su iznjedrili rješenja s kojima će, uvjereni smo, biti zadovoljni svi naši zaposlenici“, poručili su iz kompanije i nadodali: „Njihov trud i predanost neizmjerno su važni za rast naše kompanije, pa je i ulaganje u njih i njihovu dobrobit način kojim priznajemo izuzetan doprinos tijekom cijele godine kako bi gostima pružili vrhunsku uslugu. Svi smo svjesni koliko je danas teško naći radnu snagu, ali još je teže pouzdane i kvalitetne kolege i zadržati. Stoga su i veće plaće i dodatni benefiti, motiv kojim se trudimo da naši zaposlenici budu s nama što dulje te da zajedno gradimo uspješnu kompaniju koja je lider na našem području. Pred nama je nova sezona u kojoj očekujemo sjajne rezultate, pa nam je vrlo važno da ih možemo postići s najboljim timom i zadovoljnim ljudima”.

Svim zaposlenicima, neovisno o radnom stažu, kompanija poboljšava i sva druga zakonski propisana materijalna prava. Tako će im neoporezive nagrade, kao što su naknade za godišnji odmor, božićnica, darovi za djecu i jubilarne nagrade, kroz 2023. godinu biti isplaćene u maksimalnom mogućem iznosu. Vodeći brigu o dobrobiti zaposlenika i ostvarenju ravnoteže između njihovih poslovnih obveza i privatnog vremena, Liburnia Riviera Hoteli zaposlenicima s mlađom djecom omogućavaju i veći broj dana godišnjeg odmora.

Uz stipendiranje mladi postaju i zaposlenici

Kao jedan od najvećih poslodavaca na području Kvarnera, Liburnia Riviera Hoteli investiraju i u budući kadar, osiguravanjem poticajnih stipendija za učenike i studente koji se školuju za odgovarajuća zanimanja u turističkom sektoru. Program stipendiranja provodi se u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta u okviru Programa poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu, koje i sufinancira dio mjesečnog iznosa svakom primatelju stipendije.

Potpisani su ugovori s osmero učenika i studenata, koji će tijekom tekuće školske i akademske godine 2022./2023. mjesečno primati po 266 eura. Uz novčanu potporu, stipendistima se osigurava posao u sezoni, kao i nakon završetka školovanja. Potičući razvoj stručnih znanja potrebnih u turizmu, kompanija uvodi i program pripravništva kroz koji će buduće talente educirati za obavljanje odgovornih funkcija u hotelskoj industriji.

Liburnia Riviera Hoteli upravljaju s 18 hotela, vila i kampom u destinacijama Opatija, Ičići, Lovran, Medveja i Mošćenička Draga , a u 2022. su ostvarili poslovne prihode od 384,1 milijun kuna, što je 54 posto više nego godinu prije. U skladu s dobrim rezultatima predsezone te visokim očekivanjima za nadolazeću glavnu turističku sezonu, Liburnia Riviera Hoteli najavili su zapošljavanje većeg broja sezonskih djelatnika, kojima se nude poticajni uvjeti rada.

 

Kolektivni ugovori

  • Odluka o proširenju primjene Dodatka I o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora ugostiteljstvaPreuzmi
  • Dodatak I o izmjenama i dopunama KOLEKTIVNOG UGOVORA UGOSTITELJSTVA sklopljenog dana 11. travnja 2022. godinePreuzmi
  • Tumačenje čl. 30. st. 1. Komisije za tumačenje KUU, a vezano za povećanje minimalne plaće od 1. 1.2023.Preuzmi
  • Odluka o proširenoj primjeni KUU, svibanj 2022.Preuzmi

Anketa

Možete li sa svojom plaćom pokriti porast životnih troškova?
Pogledajte ostale ankete