24.03.2021

Preporuka predsjednika STUH u vezi cijepljenja turističkih radnika protiv COVID-19

Zagreb, 24. ožujka 2021.

DOSTAVLJA SE: članovima Sindikata turizma i usluga Hrvatske

PREDMET: Cijepljenje turističkih radnika protiv COVID-19

 

Članovi i članice Sindikata turizma i usluga Hrvatske,

vezano uz mogućnost cijepljenja turističkih radnika protiv COVID-19 obaviješteni smo da je Ministarstvo turizma i sporta dostavilo dopis u kojem navode da je „odlučeno da se nastavno na daljnji proces cijepljenja šire populacije među prioritetne skupine uvrsti i turističke djelatnike kako bi se i na taj način osigurala što bolje epidemiološka situacija u uvjetima pojačanih kontakata.“   

Cijepljenje je organizirano prema prioritetima:

•          Prioritet broj 1. - u koje spadaju operativno osoblje hotela (recepcija, odjel hrane i pića, domaćinstvo i slično) te djelatnici koji su u neposrednom kontaktu s njima na dnevnoj razini;

•          Prioritet broj 2. - u koje spadaju „administrativno“ osoblje i osobe koje rade na dislociranoj lokaciji i koje nije u dnevnom kontaktu s djelatnicima iz prioriteta broj 1.

Zaposleni u ugostiteljskoj i turističkoj djelatnosti svakako su oni najizloženiji kontaktima s većim brojem ljudi, a mnogi od vas zbog prirode posla nisu u mogućnosti održavati fizičku udaljenost od drugih osoba.

S obzirom da turistička sezona, kako ova, tako gotovo sigurno i sljedeća, uvelike ovisi o procijepljenosti građana, a posebice vas u djelatnostima ugostiteljstva i turizma te da vaša radna mjesta kao i plaće uvelike ovise o uspješnosti sezone, najčvršće vam preporučamo da se prijavite za cijepljenje, prvenstveno kako biste sačuvali vlastito zdravlje i život, ali i zdravlje i život tako željenih turista, turističku sezonu, radna mjesta i plaće.

U nadi da ćete ostati zdravi i s vjerom u razboritost svakog od vas srdačno vas pozdravljam!

Predsjednik STUH

Eduard Andrić

 

 

Kolektivni ugovori

  • Aneks KUU 8.3.2021.Preuzmi
  • Sporazum sindikati i HUP, 8.6.2020.Preuzmi
  • Kolektivni ugovor ugostiteljstva, 20.12.2019., NN 5/20Preuzmi
  • Odluka o proširenju primjene Dodatka I o izmjenama i dopunama KUUPreuzmi

Anketa

Je li vam otkazan ugovor o radu (ili nije produžen) kao posljedica pandemije COVID-19?
Pogledajte ostale ankete