24.05.2023

Potpisan je novi Kolektivni ugovor za Club Adriatic!

U Baškoj Vodi jučer, 23. svibnja 2023., potpisan je novi Kolektivni ugovor za radnike Cluba Adriatic.

Kolektivni ugovor potpisan je nakon održanog Skupa radnika.

Novim Kolektivnim ugovorom povećana je osnovica plaća svim radnicima za 13 posto, što je najveći porast u zadnjih pet godina, a primjenjivat će se od 1. svibnja ove godine.  Za pojedina zanimanja  povećane su tarife od 8 pa čak do 23 posto kako bi se osigurao neophodan i kvalitetan stručni kadar. Povećan je i iznos dnevne naknade za topli obrok s dosadašnjih 17 kuna na 2,65 eura, odnosno  protuvrijednost 20 kuna. Tu treba dodati i maksimalni neoporezivi iznos davanja od 1.659 eura za isplatu nagrada tijekom turističke sezone, posebnih naknada zaposlenicima s područja u kojima je sjedište organizacije, regres za godišnji odmor, božićnice i darove djeci zaposlenika. Ugovor je potpisan na godinu dana, a po završetku turističke sezone pregovarat će se o materijalnim pravima za sljedeću godinu.

Svi stalno zaposleni radnici članovi su Sindikata turizma i usluga Hrvatske, a poseban je uspjeh taj što je Sindikat zadržao sva postojeća prava i novim Kolektivnim ugovorom ih je još povećao, a sve to nakon što je Club Adriatic promijenio vlasnika.

U ime Sindikata turizma i usluga Hrvatske Kolektivni ugovor potpisao je sindikalni povjerenik STUH-a Damir Čulav, a prisutni su bili predstavnik radnika u Nadzornom odboru Darko Lendić i Lovre Raffanelli.

U ime Uprave Ugovor je potpisao predsjednik Uprave Miro Borić, uz prisustvo direktorice ljudskih resursa Babare Olenik Staničić.

Kolektivni ugovori

  • Odluka o proširenju primjene Dodatka I o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora ugostiteljstvaPreuzmi
  • Dodatak I o izmjenama i dopunama KOLEKTIVNOG UGOVORA UGOSTITELJSTVA sklopljenog dana 11. travnja 2022. godinePreuzmi
  • Tumačenje čl. 30. st. 1. Komisije za tumačenje KUU, a vezano za povećanje minimalne plaće od 1. 1.2023.Preuzmi
  • Odluka o proširenoj primjeni KUU, svibanj 2022.Preuzmi

Anketa

Možete li sa svojom plaćom pokriti porast životnih troškova?
Pogledajte ostale ankete