16.11.2021

Pismo sindikalnim povjerenicima u vezi odluke Stožera civilne zaštite RH o uvođenju obveznog testiranja

Zagreb, 15. studenoga 2021. - Sutra, 16. studenoga 2021. godine na snagu stupa odluka o uvođenju obveznog testiranja za sve zaposlene u širem javnom sektoru koji ne mogu predočiti dokaz o cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19 (npr. COVID potvrdu).

U nastavku pročitajte pismo predsjednika SSSH Mladena Novosela upućeno sindikalnim povjerenicima udruženih sindikata:

Poštovane kolegice i kolege,

Kao što ste sigurno već upoznati, u utorak 16. studenoga stupa na snagu odluka o uvođenju obveznog testiranja za sve zaposlene u širem javnom sektoru (državne i javne službe, lokalna i regionalna samouprava, kao i trgovačka društva čiji su osnivači ili većinski vlasnici RH, tijela državne uprave i jedinice lokalne i područne samouprave), a koji ne mogu predočiti dokaz o cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19 (npr. COVID potvrdu). Takve radnike poslodavac o svom trošku mora testirati prilikom dolaska na posao, najmanje dva puta u sedam dana, a odluka se primjenjuje i na sve koji iz bilo kojeg razloga dolaze u prostore gdje rade ove osobe (kao stranke, pružatelji usluga i dr.) Odluka je donesena je na temelju Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, no u svakom slučaju otvara brojna pitanja koja se tiču prava i obveza iz radnog odnosa. Radnicima koji odbiju testiranje odnosno odbiju predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, odlukom se zabranjuje ulazak i boravak u službenim prostorijama, pa tako i na njihovom mjestu rada.

Odluka Stožera civilne zaštite sadrži i preporuku svim ostalim poslodavcima, uključujući one u privatnom sektoru, da uvedu „mjeru obaveznog testiranja“ svojih radnika i drugih osoba koje dolaze u njihove poslovne prostore. Napominjemo da ovaj dio odluke nema nikakav pravni učinak.

Savez samostalnih sindikata Hrvatske ( SSSH) u više je navrata javno podržao cijepljenje, kao najučinkovitiju i znanstveno najbolje dokazanu metodu borbe protiv pandemije, te smo članovima preporučili da se cijepe, osim ako nemaju medicinske razloge koji bi im to priječili. No isto smo tako više puta isticali da cijepljenje mora biti dobrovoljno, ostavljeno na izbor svake osobe, i da odluka koju će pojedinac o tome donijeti ne smije biti izvorom nejednakog tretmana u radnim odnosima. To smo stajalište dosljedno zastupali u dijalogu s Vladom, kao i u istupima u javnosti.

Način na koji je provedena navedena odluka o COVID potvrdama i u pravnom i u praktičnom smislu duboko je problematičan. Neovisno o procjeni njezine opravdanosti u suzbijanju epidemije, odluka koja na ovakav način zadire u radne odnose trebala je biti provedena kroz zakon, a ne kroz odluku Stožera, te pritom nije smjela u nejednaki položaj staviti zaposlene u javnom i privatnom sektoru. Sama odluka, iako je o njezinoj korisnosti zasad teško suditi, nije iznenađujuća, jer su istim putem krenule gotovo sve europske zemlje, iako se detalji i pravni mehanizmi provedbe ovih mjera među njima znatno razlikuju.

Ova odluka sigurno će biti osporavana i u redovnim sudskim postupcima i pred Ustavnim sudom. U ovom trenutku nitko ne može reći kakvi će biti rezultati pokušaja da se odluka ospori pred sudovima. Ipak činjenica je da je Ustavni sud dosad potvrdio ustavnost ključnih odluka Stožera civilne zaštite RH o kojima je bio pozvan odlučivati.

U idućim danima i tjednima sigurno će vam se obratiti neki od članova tražeći od vas informacije i pomoć vezano uz ovu odluku. S obzirom na sve navedeno, smatramo da članovima treba preporučiti da u vlastitom interesu odluku poštuju, s obzirom da je moguće (a u sektoru socijalne skrbi već i zabilježeno) da radnici dobiju otkaz ugovora o radu zbog nepredočavanja dokaza o cijepljenju ili preboljenju, odnosno odbijanja testiranja sukladno posebnoj odluci. Također, treba im reći i da će sindikat, sukladno svom statutu i pravilima o pružanju pravne pomoći, pružiti pravnu pomoć svima kojima će ona zbog ove situacije biti potrebna.

Svim članovima udruženih sindikata koji koriste pravnu pomoć SSSH, a koji iz bilo kojeg razloga odbiju testiranje ili cijepljenje, te im zbog toga bude povrijeđeno bilo koje pravo iz radnog odnosa, pravna služba SSSH pružit će cjelovitu pravnu pomoć, uključujući i zastupanje pred sudom. Međutim, ishod takvih mogućih sudskih sporova u ovome trenutku nitko ne može predvidjeti.

Važno je napomenuti i da se testiranje mora provoditi na trošak poslodavca, te pozivamo sve članove od kojih će poslodavac eventualno tražiti da snose taj trošak da se jave sindikatu, odnosno pravnoj službi SSSH, koji će im pružiti pravnu pomoć.

S obzirom na složenost situacije, te brojna konkretna pitanja koja se njome otvaraju, 25. studenoga održat ćemo online edukaciju (webinar) na temu uvođenja COVID potvrda, kako bismo pokušali odgovoriti na pitanja koja bi mogli postavljati članovi vezano uz ovu temu. Poziv za ovaj webinar proslijedit ćemo vam idućih dana.

Kao što je činio od početka pandemije, SSSH će nastaviti pažljivo pratiti utjecaj svih odluka koje se donose na radne odnose, te aktivno djelovati na zaštiti radničkih prava naših članova, ali ih poticati i na odgovoran pristup vrlo ozbiljnoj zdravstvenoj krizi u kojoj se svi trenutno nalazimo. Pozivam vas ovim našim zajedničkim aktivnostima doprinesete tako što ćete nas redovito izvještavati o problemima koje u vezi s COVID potvrdama imaju članovi ili vi osobno kao sindikalni povjerenici, kako bismo imali što točnije informacije o stanju na terenu i sukladno tome mogli djelovati.

Uz sindikalni pozdrav,

Mladen Novosel

predsjednik SSSH

Kolektivni ugovori

  • Aneks KUU 8.3.2021.Preuzmi
  • Sporazum sindikati i HUP, 8.6.2020.Preuzmi
  • Kolektivni ugovor ugostiteljstva, 20.12.2019., NN 5/20Preuzmi
  • Odluka o proširenju primjene Dodatka I o izmjenama i dopunama KUUPreuzmi

Anketa

Mislte li da bi cijepljenje zaposlenih u sektoru pripreme i serviranja hrane i pića trebalo biti obavezno?
Pogledajte ostale ankete