16.03.2022

Održan drugi krug pregovora za Bluesun hotele: prihvaćeni svi prijedlozi sindikata

Dana 14. ožujka 2022. u hotelu Alga u Tučepima održan je drugi krug kolektivnih pregovora predstavnika poslodavca društva Bluesun i Pregovaračkog odbora sindikata sastavljenog od predstavnika  Sindikata turizma i usluga Hrvatske, većinskog sindikata u Društvu, i HUS-a.

Na sastanku se raspravljalo o novim okolnostima i aktualnoj situaciji u Društvu, a s obzirom na neizvjesnosti uzrokovane ratom u Ukrajini, a time i sve veće pojave otkazivanja rezervacija smještaja koje bi mogle negativno utjecati na ovu turističku sezonu.

Bez obzira na nove okolnosti predstavnici STUH-a istaknuli su potrebu nastavka pregovora o materijalnom statusu radnika i predložili niz mjera i aktivnosti neophodnih za njegovo poboljšanje.

Predstavnici poslodavca prihvatili su raspravu o svim prijedlozima sindikalne strane, a posebno u dijelu sistematiziranja i boljeg vrednovanja pojedinih radnih mjesta, rasporeda radnog vremena, potreba povećanja obračunske osnovice za izračun plaća, dodatnog stimuliranja radnika, nagrađivanja za radne rezultate i dr.

Nastavak pregovora očekuje se u travnju, a 23. ožujka 2022. na inicijativu STUH-a održat će se sastanak s radnicima i Upravom na kojemu će se razgovarati o prijedlozima sindikata i aktualnoj situaciji u Društvu. Na pregovorima je u ime STUH-a sudjelovalo sedam sindikalnih povjerenika i predstavnika Podružnice, regionalni povjerenici Lovre Raffanelli i Svetislav Džale i tajnica i pravna savjetnica Sindikata Sunčica Benović.

Kolektivni ugovori

  • Kolektivni ugovor ugostiteljstva 11.4.2022. NN 50/2022 Preuzmi
  • Aneks KUU 8.3.2021.Preuzmi
  • Sporazum sindikati i HUP, 8.6.2020.Preuzmi
  • Kolektivni ugovor ugostiteljstva, 20.12.2019., NN 5/20Preuzmi

Anketa

Mislite li da bi članovi sindikata trebali imati dodatna prava u koletivnim ugovorima u odnosu na ostale zaposlene?
Pogledajte ostale ankete