23.02.2021

Odogovor Ministarstva rada na dopis STUH-a od 18. 2. - nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta

Na dopis za hitno usvajanje mjera za očuvanje radnih mjesta u ugostiteljstvu i turizmu koje je Sindikat ugpstiteljstva i turizma 18. veljače uputilo Vladi RH, a o kojem smo obavijestili javnost (https://www.stuh.hr/novosti-detalji/mjere-za-ocuvanje-radnih-mjesta-trazi-se-hitno-usvajanje-pismo-stuh-upuceno-vladi-rh/1520) danas je stigao i odgovor iz Ministarstva rada kojeg prenosimo u cijelosti:

Slijedom vašeg dopisa u kojem  tražite  Ministarstvo  rada, mirovinskoga  sustava, obitelji i socijalne politike da razmotri zahtijeve za  nastavak  provedbe  potpore  za  očuvanje radnih mjesta u djelatnosti turizma i ugostiteljstva. očitujemo se kako slijedi.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kontinuirano unaprjeđuje i prilagođava mjere  za očuvanje  radnih  mjesta  sukladno  epidemiološkoj situaciji te potrebama gospodarstva i stanju na tržištu rada. Navedeno će svakako biti prioritet i u narednom periodu. Dakle, i dalje ćemo analizirati stanje na tržištu rada i sve prijedloge kako bismo mjere učinili što učinkovitijima i adekvatnijima s obzirom na aktualnu situaciju.

Vezano uz vaš prijedlog da se predmetna mjera  nastavi  provoditi  i  nakon  veljače, ovim putem vas obavještavamo kako trenutno  izrađujemo  kriterije  mjere  za  naredno razdoblje te ćemo svakako vaš  prijedlog  uzeti  u  razmatranje.  Sve potrebne  informacije vezane uz nastavak provedbe potpore za očuvanje radnih mjesta će biti objavljene na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Vjerujemo kako će sve aktivnosti koje provodi ovo Ministarstvo doprinijeti oporavku poslodavaca i očuvanju radnih mjesta u djelatnosti turizma i ugostiteljstva te da ćemo i dalje u suradnji sa svim zainteresiranim stranama predlagati konkretne aktivnosti i donositi kvalitetna rješenja na izazove s kojima se gospodarstvo susreće u ovim izvanrednim okolnostima.

 

S poštovanjem,

Državni tajnik Dragan Jelić

Kolektivni ugovori

  • Aneks KUU 8.3.2021.Preuzmi
  • Sporazum sindikati i HUP, 8.6.2020.Preuzmi
  • Kolektivni ugovor ugostiteljstva, 20.12.2019., NN 5/20Preuzmi
  • Odluka o proširenju primjene Dodatka I o izmjenama i dopunama KUUPreuzmi

Anketa

Je li vam otkazan ugovor o radu (ili nije produžen) kao posljedica pandemije COVID-19?
Pogledajte ostale ankete