22.05.2015

NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR UGOSTITELJSTVA PRVI JE KOLEKTIVNI UGOVOR PROŠIREN NA SVE ZAPOSLENE U DJELATNOSTI ODLUKOM MINISTRA RADA I MIROVINSKOG SUSTAVA

Odlukom ministra rada i mirovinskog sustava prof. dr. sc. Miranda Mrsića, dr. med. novi Kolektivni ugovor ugostiteljstva proširen je na sve zaposlene u djelatnosti ugostiteljstva i prvi je takav kolektivni ugovor u Hrvatskoj! Njime je, na taj način, obuhvaćeno oko 40 tisuća radnica i radnika u ugostiteljstvu i turizmu, a tijekm sezone njihov broj raste i do 75 - 80 tisuća zaposlenih.

Odluka o proširenju objavljena je u Narodnim Novinama br. 55 od 20. svibnja 2015.

Rezultat je to zajedničkog angažmana i dobre suradnje Sindikata turizma i usluga Hrvatske i Hrvatske udruge poslodavaca - Udruge ugostiteljstva i turizma čiji se rad bez zadrške može okarakterizirati kao jednim od najboljih primjera socijalnog partnerstva u Hrvatskoj.

U sjedištu sindikata, u Radničkom Domu, za  ponedjeljak, 25. svibnja 2015., s tim u vezi sazvana je i konferencija za novinare na kojoj će uz predsjednika STUH-a Eduarda Andrića, biti prisutni i predsjednik Udruge ugostiteljstva i turizma Jako Andabak i glavni direktor HUP-a Davor Majetić, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel, supotpisnik KUU - predsjednik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Bruno Bulić, a pozvani su i ministar rada i mirovinskog sustava prof. dr. sc. Mirando Mrsić dr. med. te pomoćnica ministra Marina Ksunić Peris.

 

Kolektivni ugovori

  • Aneks KUU 8.3.2021.Preuzmi
  • Sporazum sindikati i HUP, 8.6.2020.Preuzmi
  • Kolektivni ugovor ugostiteljstva, 20.12.2019., NN 5/20Preuzmi
  • Odluka o proširenju primjene Dodatka I o izmjenama i dopunama KUUPreuzmi

Anketa

Je li vam otkazan ugovor o radu (ili nije produžen) kao posljedica pandemije COVID-19?
Pogledajte ostale ankete