28.02.2014

Ministre Maras, njemački sindikati Vam odgovaraju: „Tajna njemačkog uspjeha jest snažno socijalno partnerstvo i radnička participacija“

“Bez obzira radi li se o Hrvatskoj ili Francuskoj, diljem Europe politički lideri  pozdravljaju njemačke reforme tržišta rada s početka 2000-tih. Međutim, slika novog ekonomskog čuda, u pozadini kojega stoje tzv. Hartzove reforme, uvelike se temelji na mitovima. Više od deset godina nakon njihovog uvođenja, DGB je i dalje izrazito kritičan prema Hartzovim reformama, i izričito je protiv njihovog korištenja kao modela.
Hartzove reforme otišle su u krivom smjeru i nisu mogle ispuniti obećanja. Niske stope nezaposlenosti ne pokazuju pravu sliku. Upravo suprotno, one su ostvarene uz visoku cijenu koja je plaćena rastom atipičnih oblika zapošljavanja i čitavog sektora niskih plaća. Time njemački radnici zasigurno nisu profitirali i nisu dovedeni u bolji položaj. Rad preko agencija za privremeno zapošljavanje se posebno često koristi kako bi se njime zamijenio standardni rad, na puno radno vrijeme. Čak i tadašnji donositelji odluka danas priznaju da širenje agencijskog rada nije ispunilo očekivanja. SPD je zbog toga tražio „reforme reformi“ i vršio pritisak da se provede snažnije uređenje agencijskog rada u koalicijskom sporazumu nove njemačke vlade.
Ako išta, njemački model pokazuje jedno: neuravnotežene reforme tržišta rada vode u krivom smjeru. Glavni razlog zbog kojeg Njemačka ostvaruje dobre rezultate jest snažno socijalno partnerstvo i radnička participacija.“ - izjavila je Annelie Buntenbach, članica Izvršnog odbora Njemačkog saveza sindikata (DGB).
Savez samostalnih sindikata Hrvatske podsjeća kako je i Europska komisija u svom nedavnom izvještaju „Ekonomski i socijalni trendovi u Europi 2013.“  upozorila na negativne posljedice promašenih politika fleksibilizacije. Ne pristajemo da promašaje bivših vlada, posljedice enormne pljačke društvenog bogatstva i krize snose radnici. Moderna ekonomija postaje sve globaliziranija i dinamičnija – ali zašto se predstavlja kao normalno da bi rizik poslovanja u takvim uvjetima trebali, snižavanjem plaća i uvjeta rada, plaćati radnici, a ne poslodavci koji su u tom odnosu jača strana i iz njega izvlače profit? A one koji uspoređuju hrvatsko i njemačko radno zakonodavstvo pozivamo da prije razmisle poštuju li se zakoni jednako u Hrvatskoj kao i u Njemačkoj. Je li i u toj zemlji, s kojom se odjednom tako volimo uspoređivati, moguće da radnik odradi svoj posao, a za to ne primi plaću?

Njemački savez sindikata (Deutscher Gewerkschaftsbund, DGB) krovna je organizacija osam sindikata, koji organiziraju više od 6 milijuna članova. DGB je član Europske konfederacije sindikata (ETUC) i Međunarodne konfederacije sindikata (ITUC).
Kontakt (DGB): Tel: +49 30 24060311                                  

Kolektivni ugovori

  • Aneks KUU 8.3.2021.Preuzmi
  • Sporazum sindikati i HUP, 8.6.2020.Preuzmi
  • Kolektivni ugovor ugostiteljstva, 20.12.2019., NN 5/20Preuzmi
  • Odluka o proširenju primjene Dodatka I o izmjenama i dopunama KUUPreuzmi

Anketa

Je li vam otkazan ugovor o radu (ili nije produžen) kao posljedica pandemije COVID-19?
Pogledajte ostale ankete