25.05.2022

Hoteli Maestral d.d. - usklađivanje Tarifnog priloga KU s KUU: povećanje osnovice zaposlenima

U Hotelima Maestral d.o.o. u Hotelu Uvala u Dubrovniku dana 22. svibnja, na inicijativu STUH-a koji okuplja većinski broj članova sindikata, održan je sastanak s predstavnicima Uprave Društva na kojemu su teme bile primjena osnovice za obračun plaće radnicima, usklađenje Tarifnog priloga KU s Kolektivnim ugovorom ugostiteljstva, nagrađivanje radnika te ostala aktualna pitanja od važnosti za radno-pravni status radnika u Društvu.

Predsjednik Uprave Josip Prkačin detaljno je izvijestio sudionike sastanka o trenutnom stanju u Društvu, kao i o planovima za budući rast i razvoj, s napomenom da veliku pozornost daje očuvanju radnih mjesta i uvjetima rada radnika kojih je čak 85 posto domicilnih i uglavnom starije dobi. S obzirom na to da je u posljednje tri godine  iz svima  poznatih razloga Društvo pretrpjelo velike gubitke, a da su rezultati ovogodišnje turističke sezone još uvijek  nepredvidivi, Uprava je predložila nagrađivanje radnika tijekom cijele turističke sezone, a u rujnu, ovisno o rezultatima poslovanja u 2022. godini, isplatu dodatnih nagrada svim zaposlenim radnicima, o čemu će se potpisati poseban Sporazum sa Sindikatom.

Na sastanku je također dogovorena  hitna izmjena postojećeg Tarifnog priloga, koji je sastavni dio Kolektivnog ugovora, s ciljem njegova usklađivanja s Kolektivnim ugovorom ugostiteljstva (NN 50/22) koji je Sindikat turizma i usluga Hrvatske potpisao s Hrvatskom udrugom poslodavaca – Udrugom  ugostiteljstva i turizma,  a kojim su utvrđene minimalne bruto plaće bez dodataka, razvrstane u četiri razreda, ovisno o grupama složenosti poslova. Naime, sukladno Izmjenama i dopunama Zakona o minimalnoj plaći u djelatnosti ugostiteljstva i pružanja usluga prehrane i smještaja svi poslodavci u Republici Hrvatskoj koji obavljaju navedene djelatnosti od  1. lipnja 2022.  bit će u obvezi primjenjivati navedeni Kolektivni ugovor, s obzirom na to da je njegova primjena Odlukom ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike proširena, a što znači da je u odnosu na Zakon o radu koji ne uređuje plaće i veliki broj materijalnih prava radnika u djelatnosti,  direktan izvor znatno povoljnijih prava u odnosu na ostale djelatnosti u RH. Naime, u Kolektivnom je ugovoru, osim minimalnih bruto plaća, uređena obveza prema kojoj je poslodavac dužan isplatiti radnicima niz dodataka na osnovnu plaću i solidarnih pomoći koje se u ostalim djelatnostima nisu u obvezi isplaćivati, a  što uz povećanje plaća  znatno pridonosi  poboljšanju uvjeta rada svih zaposlenih radnika.

Sukladno navedenom u društvu Hoteli Maestral d.d. inicirane su izmjene tj. povećanje koeficijenata za veći broj radnih mjesta u razredu jednostavnih poslova (čistačice, spremačice, servir, portir, nosač prtljage i drugi slični poslovi) na način da će se istima povećati koeficijenti složenosti poslova, a što će u konačnici utjecati na povećanje osnovne plaće i na koju će se dodatno obračunati i isplaćivati  svi pripadajući dodaci utvrđeni Kolektivnim ugovorom. 

Sa predstavnicima Uprave također je  dogovoren početak kolektivnih pregovora u rujnu ove godine kako bi se do kraja godine dogovorile plaće i ostali uvjeti rada za naredni period.

Na sastanku su u ime STUH-a sudjelovali sindikalna povjerenica Željka Vučina,  područna povjerenica Dolores Luijć, regionalni povjerenik Lovre Raffanelli i tajnica i pravna savjetnica Sindikata Sunčica Benović.

Kolektivni ugovori

  • Odluka o proširenoj primjeni KUU, svibanj 2022.Preuzmi
  • Kolektivni ugovor ugostiteljstva 11.4.2022. NN 50/2022 Preuzmi
  • Aneks KUU 8.3.2021.Preuzmi
  • Sporazum sindikati i HUP, 8.6.2020.Preuzmi

Anketa

Mislite li da bi članovi sindikata trebali imati dodatna prava u koletivnim ugovorima u odnosu na ostale zaposlene?
Pogledajte ostale ankete