08.04.2022

Članovima SP Jadran d.d.Crikvenica: isplata uskrsnice

Poštovane članice / članovi Sindikata turizma i usluga Hrvatske!

Dana 1. travnja 2022. predstavnici Sindikalne podružnice Sindikata turizma i usluga Hrvatske (STUH)  u Jadranu d.d., kao predstavnici većinskog sindikata, poslali su inicijativu predstavnicima poslodavca u vezi isplate prigodnog dara povodom uskršnjih blagdana.

Navedena isplata nije regulirana kao obveza postojećim Kolektivnim ugovorom, ali su predstavnici poslodavca voljno podržali našu inicijativu svjesni uvjeta, napora i žrtve koje su radnici Jadrana d.d. podnijeli u protekloj sezoni.

Svi se skupa nadamo da će i ova sezona biti uspješna kao i prošla te da ćemo, pored već dogovorenih povećanja materijalnih prava, na kraju sezone dogovarati daljnja povećanja.

Podsjetimo se, ove je godine već je ostvareno povećanje osnovice u nemalom iznosu od 12 % , po čemu je Jadran d.d. zaista rekorder.

Dodatno, u najintenzivnijim mjesecima dogovoreno je i dodatno povećanje od 6 % osnovice, kao i nagrade za radne rezultate.

Svjesni činjenice konstantnog porasta cijena naftnih derivata, u ovoj godini dogovoreno je i automatsko usklađenje naknade troškova za dolazak i odlazak s posla u iznosu od 12 % u odnosu na cijenu benzina Eurosuper 95 Classic.

Sve su to nemala povećanja koja smo kao većinski sindikat inicirali, a kao „šećer na kraju“ prije početka same sezone u znak zahvale i motivacije poslodavac je, na našu inicijativu, povodom nadolazećih uskršnjih blagdana odlučio svim radnicima, uključujući i radnike na polumenadžerskim i menadžerskim ugovorima, koji budu na dan 8. travnja 2022. godine u radnom odnosu u Jadranu d.d., dati dar u naravi u iznosu od 600,00 kuna.

Napominjemo da smo specijalizirani sindikat čija je jedina i isključiva djelatnost upravo djelatnost kojom se vi bavite - djelatnost turizma i ugostiteljstva i kao takvi jedini smo sindikat u Republici Hrvatskoj specijaliziran za navedena  područja gospodarske djelatnosti.

Ne bavimo se mešetarenjem i sitnim poklonima, već se na stručan način bavimo strukom te vam stojimo na raspolaganju savjetima našeg pravnog i ekonomskog tima.

Osim navedenih osnovnih djelatnosti, ako vam zatreba možemo vam ponuditi financijske pomoći i pozajmice, kao i pravnu edukaciju vezanu za vaša radnička prava.

 

Do neke sljedeće prigode srdačno vas pozdravljamo!

 

Sindikalna podružnica STUH Jadran d.d. Crikvenica

 

Kolektivni ugovori

  • Kolektivni ugovor ugostiteljstva 11.4.2022. NN 50/2022 Preuzmi
  • Aneks KUU 8.3.2021.Preuzmi
  • Sporazum sindikati i HUP, 8.6.2020.Preuzmi
  • Kolektivni ugovor ugostiteljstva, 20.12.2019., NN 5/20Preuzmi

Anketa

Mislite li da bi članovi sindikata trebali imati dodatna prava u koletivnim ugovorima u odnosu na ostale zaposlene?
Pogledajte ostale ankete